Voor wie?

Kenia
Dit zijn kinderen uit Kenia, een van de landen uit Afrika. Ze gaan graag naar school omdat ze daar elke week een nieuw boek mogen lezen uit de My Book Buddy bibliotheek kast. Dat doen ze graag want ze wonen in kleine dorpjes op het platteland en daar hebben ze geen bibliotheek. De meeste mensen zijn daar arm. De kinderen hebben veel broertjes en zusjes. Kinderen moeten ook vaak helpen op het land, of de boerderij en in het huishouden.

Tanzania
Veel kinderen moeten ver lopen om naar school te gaan. Soms hebben hun ouders geen geld om schoenen te kopen en is de lange tocht extra zwaar. In Tanzania kan het soms hard regenen. In hun My Book Buddy tasje hebben dit meisje en haar kleine zusje een leesboek zitten. Als ze thuis komen gaan ze lekker lezen. Lezen vinden ze leuk.

Syrië
Veel families zijn gevlucht uit gebieden waar er oorlog is bijvoorbeeld in Syrie. Na een lange tocht komen ze in een land waar het vrede is. Maar dan moeten ze de taal van het land leren. Voor deze kinderen heeft My Book Buddy extra woordenboeken met plaatjes in de My Book Buddy Boekenkast. Dan kunnen ze zelf de taal vast een beetje leren.

Nepal
In Nepal konden veel kinderen niet naar school door een grote aardbeving. Scholen en huizen werden verwoest. Een aantal scholen is weer opgebouwd. In elke klas staat nu een bibliotheek waaruit kinderen een boek kunnen kiezen. De juffen en meesters lezen graag aan de kinderen het verhaal van My Book Buddy voor. Kinderen kunnen zelf de mooie plaatjes kijken.

Asielzoekerscentra in Nederland

Om de beurt een plaatje opzoeken en kijken hoe je het woordje schrijft. Ze doen een wedstrijdje wie het meeste woorden kent. Straks mogen ze de woorden voor de klas opzeggen.

Colombia
Wat een feest voor de kinderen in Colombia als daar ineens een mooie boekenkast met boeken wordt binnengebracht. Op straat is niet zoveel te doen maar nu kunnen ze binnen beginnen met lezen.

Peru
Hoog in de bergen in Peru lezen de kinderen graag want ze willen graag weten hoe de rest van de wereld eruit ziet. Maar een mooi fantasieverhaal over hoe je het zelf kunt beleven is ook aantrekkelijk